Regelmatig ontvangen wij klanten die aangeven een renovatie-project of bouwgrond te willen kopen, om dit geleidelijk op te knappen om op die manier geld uit te sparen. Voor een Belg of Nederlander is het moeilijk te begrijpen dat men op die manier juist veel meer geld kwijt is. Bij deze leggen wij uit waarom dit zo is.
 
De Hongaarse huizenmarkt is na 2008 volledig ingestort. Dit heeft te maken met een nationale (Hongaarse) credietcrises. Bijna niemand kon zijn leningen of hypotheken meer betalen. De meeste Hongaren dienden hun huis verkopen, waardoor er miljoenen huizen te koop kwamen te staan. In de afgelopen vijf jaren zijn de prijzen agressief gedaald. Soms tot wel 70%. Pas dit jaar zien we de eerste tekenen van herstel.

Daarentegen zijn de bouwmaterialen niet goedkoper geworden en de lonen zijn ook geleidelijk gestegen. Dit betekend dat het bouwen van een huis of ander vastgoed duur is in verhouding met het kopen van bestaande bouw. Voor het bouwen van een huis, dient er al snel 50.000,- euro gebudgetteerd te worden zonder extra luxe, terwijl wij al kant-en-klare woonhuizen, met centrale verwarming verkopen vanaf 18.000,- euro. Het kost al snel 25.000,- euro om een renovatie-project professioneel te laten uitvoeren. Hen die vóór 2008 gekocht hebben, moeten nu hun huis met zeer grote verliezen verkopen. Met het huidige herstel in zicht is het nu een tijd voor kopers.

 
bouwgrond te koop hongarije
Bouwlocatie met mooi uitzicht
 
 
Droomhuis hongarije
Uw Droomhuis in Hongarije?
 
 

 
 
 
 

 

© Droomhuis Hongarije. Gebruik zonder schriftelijke toestemming is strafbaar. Zie Algemene Voorwaarden.