Reizen met openbaar vervoer

Er zijn verschillende manieren om u in Hongarije te vervoeren. Dit kan met eigen vervoer, een huurauto, een transferbus vanaf het vliegveld of met openbaar vervoer. Op de pagina Reis naar Hongarije gaan we in op deze mogelijkheden. Het is niet moeilijk om in Hongarije met openbaar vervoer te reizen als u de weg weet.

Hieronder geven we een uitleg van de reis door middel van het openbaar vervoer en enkele handige websites waarmee u uw reis kunt plannen.

De makelaars van Droomhuis Hongarije wensen u alvast een prettige reis van en naar uw bestemming in Hongarije!

 

Van het vliegveld naar treinstation Kelenföld

Bij deze een route-beschrijving van het vliegveld naar het treinstation Kelenföld door middel van het openbaar vervoer. Vanaf treinstation Kelenföld (Kelenföldi Pályaudvar) vertrekken de meeste treinen naar uw bestemming in Zuidwest Hongarije.

 

budapest-bus-trein-metro

Foto: Een balie van de Costumer Service op Budapest Airport

 

Op het vliegveld gaat u naar de Costumer Service en koopt u een Transfer Ticket. Het Transfer Ticket is een bus- en metrokaart waarmee u niet bij iedere overstap een ander kaartje hoeft te kopen.

trein-bus-boedapest

Afbeelding: Het Transfer Ticket dat te koop is bij de Costumer Service op Budapest Airport

 

Voor de deur van het vliegveld stapt u op bus 200E. Voorin de bus stempelt u het Transfer Ticket. Bij de halte Köbánya Kispest stapt u uit de bus over op de metro. Deze metrolijn is de blauwe metrolijn. In de hal van de metro staan de stempelautomaten waar u het Transfer Ticket stempelt. Bij Kálvin Tér stapt u over op de groene metrolijn. U hoeft met Transfer Ticket nu niet apart meer te stempelen. De groene metrolijn gaat twee richtingen in: richting treinstation Keleti Pályaudvar en richting treinstation Kelenföldi Pályaudvar. De laatste kiest u als u verder wil reizen per trein naar uw bestemming in Zuidwest Hongarije.

Tot dusver de reis met openbaar vervoer van het vliegveld naar de treinstation Kelenföld.

Boedapest-metro-budapest

 Plattegrond: plattegrond van de metrolijnen in Budapest (bron: Wikipedia)

 

Van de treinstation Kelenföld naar het vliegveld

Bij deze een route-beschrijving vanaf treinstation Kelenföld (Kelenföldi Pályaudvar) naar het vliegveld met het openbaar vervoer. Bij de kaartjesautomaten koopt u een Transfer Ticket. Deze kunt u contant of door middel van bankkaart betalen. Voordat u in de groene metrolijn stapt stempelt u het Transfer Ticket. Bij Kálvin Tér stapt u over naar de blauwe metrolijn richting Köbánya Kispest. Tijdens deze overstap hoeft u niet apart te stempelen. Op het eindstation van deze metrolijn (Köbánya Kispest) stapt u over op bus 200E. Voorin de bus stempelt u het Transfer Ticket. Bij de halte voor het vliegveld stapt u uit.

 

Reizen met de trein

Het reizen met de trein is eenvoudig. De treinen zijn schoon en rijden op tijd.

Treinkaartjes koopt u aan het loket of bij de automaat. Voor de Intercity-treinen heeft u niet alleen een treinkaartje, maar ook een plaatsbewijs nodig.

Om uw reis met de trein te plannen gaat u naar de website van de MAV: Reisplanner MAV

Bij "From?" voert u het vertrekpunt in. Bij "Destination?" het eindpunt.

 

Reizen met de bus

Het reizen met de bus is niet moeilijk. De reis is tevoren te plannen op: Reisplanner VOLÁN

De reisplanner is in het Hongaars, Engels, Duits en Roemeens in te stellen.

 

 

 

 

© Droomhuis Hongarije. Gebruik zonder schriftelijke toestemming is strafbaar. Zie de Algemene Voorwaarden.