De wetgeving rondom het kopen van een huis is de afgelopen twintig jaren sterk veranderd. Het is aan te raden vooraf een beeld te hebben van de koopprocedure. Laat u door een deskundige makelaar informeren en begeleiden, zodat u van onnodig leed bespaard blijft. Een huis kopen in Hongarije is juridisch niet moeilijk, maar verschilt wel met Nederland. Wij bieden makelaars die u in eenvoudig Nederlands hierin kunnen begeleiden. Hieronder staat de procedure zoals u deze als koper met Droomhuis Hongarije Makelaardij doorloopt.

1. U geeft bij Droomhuis Hongarije aan dat u interesse heeft in een huis of ander vastgoed-object om dit te kopen. Dit kan een huis zijn dat u zelf gevonden heeft of een huis van onze website.

2. Een bemiddelaar van Droomhuis Hongarije start dan de onderhandeling tussen u en de verkopende partij. Onze makelaar controleert bij het kadaster wie de eigenaar of eigenaren van het onroerend goed zijn en of er schulden of een hypotheek op zijn. Op die manier komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. De informatie die onze makelaar bij het kadaster heeft opgevraagd, wordt gebruikt bij het bemiddelen van de koopprijs. Besluit u vastgoed uit het aanbod van onze website te kopen, dan is deze informatie al opgevraagd en een goede prijs bedongen. Door bemiddeling met de verkoper wordt een koopprijs overeengekomen en de voorwaarden omtrent de koop besloten.

3. In Hongarije is het gebruikelijk dat de koper ongeveer 20% aanbetaalt. Na de aanbetaling is de verkoper verplicht om het object uit de verkoop te nemen. Normaliter worden dan ook gelijk de kosten van de makelaar en de advocaat betaald. De advocaat zal direct daarna aanvangen met het opstellen van het koopcontract. In bijzijn van alle partijen wordt het koopcontract getekend.

4. In het koopcontract staat beschreven wanneer de betaling van de resterende 80% van de koopsom plaats zal vinden en wanneer het onroerend goed overgedragen zal worden aan de nieuwe eigenaar. Na betaling van de volledige aankoopsom bent u de trotse eigenaar van uw Hongaarse droomhuis of ander onroerend goed.

Voor de koopprocedure is het mogelijk om een makelaar van Droomhuis Hongarije te machtigen, om namens u op te treden tijdens de koopprocedure bij het opstellen en ondertekenen van het koopcontract.

 
koop huis hongarije
Herenhuizen in pittoreske dorpjes
 
 
luxe hongarije huis
Dorpen met monumentale huizen
 
 
zuid hongarije huis
Vakantiehuisjes in mooi landschap
 
 
hongaarse makelaar
Boerderij, met stallen en waterput
 
 

© Droomhuis Hongarije. Gebruik zonder schriftelijke toestemming is strafbaar. Zie Algemene Voorwaarden.