Op deze website zijn de vraagprijzen in euro's indicatief. Wanneer met de verkoper overeengekomen is om de aankoopprijs in forinten af te rekenen, is de vraagprijs op de website weergegeven in forinten en in euro's. Op de website kunt u zelf bepalen of de vraagprijzen in euro's of forinten worden weergegeven. Dat is afhankelijk van wat u zelf het makkelijkste vind. Het bedrag in forinten is de vraagprijs zoals overeengekomen met de verkoper. De prijs in euro's vertegenwoordigd dus het geldbedrag in forinten dat u voor aankoop van de woning betaald. De prijzen in euro's zijn gekoppeld aan de valutakoersen van de lokale geldwisselkantoren, zodat altijd de actuele gehanteerd wordt. De vraagprijzen in euro's geven dus bij een andere koers een andere vraagprijs weer.

Mocht de verkoper de betaling in euro's wensen te ontvangen, dan staat dit nadrukkelijk bij het desbetreffende vastgoed vermeld. De vraagprijs in euro's is niet afhankelijk van bewegingen op de valutamarkt.

Bij aankoop bieden wij de mogelijkheid om in euro's te betalen, ook als de verkoper de betaling in forinten wenst te ontvangen. Voor het wisselen betaald u behalve de normale wisselkosten, bijkomende kosten.

 

Zelf euro's voor forinten wisselen

1. Het is mogelijk om bij uw bank in België of Nederland euro's te wisselen voor forinten. De koers die deze banken rekenen wijkt sterk af van de normale valutakoers. Dit verschilt al snel 10 - 15%.

2. Vóór vertrek naar Hongarije kunt u geld wisselen bij geldwisselkantoren in België of Nederland. U bent daar vaak nog duurder uit dan bij de banken. In het algemeen kunt u het beste euro's meenemen naar Hongarije en deze daar wisselen voor forinten.

3. Bij de grotere supermarkten in Hongarije bevinden geldwisselkantoren. Tegen een afwijkende koers kunt u uw euro's en andere valuta verwisselen tegen forinten. Behalve een afwijkende koers brengen zij wisselkosten in rekening. Bij grotere bedragen is het mogelijk een betere koers te bedingen.

4. De Hongaarse banken bieden ook de mogelijkheid om tegen de door hun gehanteerde koersen geld te wisselen. Hier kunnen wisselkosten voor worden gerekend.

 

 
forint euro
Euro's en Forinten wisselen
 
 
geld wisselen
Geldwisselkantoor in Hongarije
 
 
geldwisselen
Wisselkoers Euro en Forint
 
 

Geldwisselen voor kleinere bedragen

Door middel van uw Belgische of Nederlandse betaalpas kunt u forinten uit de geldautomaten halen. Deze staan bij banken en de grotere supermarkten. Voor de betaling van een huis, is dit een tijdrovende manier van geld wisselen, maar voor het doen van uw wekelijkse boodschappen kan dit ideaal zijn.

De grotere supermarkten bieden ook de mogelijkheid om boodschappen met uw (Belgische of Nederlandse) betaalpas te betalen. Bij een aantal grote super- en bouwmarkten is het mogelijk om met euro's tegen de goede koers boodschappen te doen en het restant in forinten terug te krijgen.

 

Let op: Wanneer u met contant geld over de landgrenzen binnen de Europese Unie gaat, gelden bepaalde regels. Bedragen van 10.000.- euro en hoger dient u vooraf te melden bij de douane-kantoren van de landen u onderweg gaat aandoen. Neem voor informatie en eventueel advies contact op met één van onze makelaars.

 

© Droomhuis Hongarije. Gebruik zonder schriftelijke toestemming is strafbaar. Zie Algemene Voorwaarden.