Gemiddeld duurt de reis naar Hongarije een dag. Zowel met de auto als met het vliegtuig is de reis naar Hongarije het gehele jaar door goed te maken.

Voor een bezichtigingsweek adviseren wij met eigen vervoer te komen. Dit kan door met uw eigen auto naar uw verblijfadres Hongarije te rijden of door per vliegtuig naar Boedapest te vliegen en daar per huurauto u verder te vervoeren. Reizen met eigen auto wordt meestal als het meest prettige ervaren.

Vliegen naar Hongarije

Met de komst van prijsvechters als Wizzair, Ryanair en Transavia, is de twee uur durende vliegreis goed betaalbaar geworden. Het is al mogelijk een enkeltje te boeken vanaf 20 euro. Ook KLM biedt betaalbare vluchten vanaf Schiphol-Amsterdam aan. De prijs is afhankelijk voor de tijd van het jaar en de bezetting van het vliegtuig.

Reizen per huurauto

Op en rond het vliegveld van Boedapest zijn diverse autoverhuurbedrijven. Bij de meeste verhuurbedrijven heeft u een creditcard nodig om een auto te kunnen huren. De autoverhuur moet in staat zijn om een borg van ongeveer duizend euro van uw creditcard af te schrijven. Er zijn ook autoverhuurbedrijven in Hongarije die de borg van een debitcard accepteren of akkoord gaan met een contante borg.

Reizen per openbaar vervoer

In Hongarije is een uitgebreid openbaar vervoer netwerk. Al rijden treinen, bussen en metro's niet zo frequent als in België of Nederland, toch kunt u met geduld en goede planning overal komen in Hongarije.

Vanaf het vliegveld kunt u een speciale taxi nemen naar uw bestemming in Hongarije. Deze taxi kost ongeveer 40 euro per persoon en deze rijdt u dan naar uw bestemming twee tot drie uur verderop. Wanneer u al een huis en auto in Hongarije heeft, is deze taxi een uitkomst.

Reizen met uw eigen auto
De reis van België of Nederland naar Hongarije is tussen de 1.400 en de 1.500 kilometer. Een ervaren rijder kan dit in een dag rijden. Mocht u niet gewend zijn om lange afstanden te rijden, dan kunt u onderweg overnachten. Er zijn diverse pensions en zogenaamde "gasthausen" waar u voor ongeveer 30 euro per persoon kunt overnachten.

Tolwegen
Tot 2016 betaald u in Duitsland geen tol voor het gebruik van de Duitse snelwegen. In Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije en Slovenië betaald u wel tol voor het gebruik van autosnelwegen.

Een tolvignet voor Oostenrijk is te koop net voorbij de grensovergang of bij de benzinestations in Oostenrijk.

De kwaliteit van de Oostenrijkse snelwegen is subliem. De verleiding is dan ook groot daar het gaspedaal extra in te trappen. Houdt u wel aan de maximum snelheid, want in zogenaamde milieu-zones wordt de overtreding van de maximum snelheid tevens gezien als een milieudelict. De beboeting voor een milieudelict ligt gemiddeld drie maal hoger dan een normale snelheidsovertreding. Boetes in milieu-zones bereiken makkelijk enkele duizenden euro's.

Oostenrijk is werkelijk een verademing als het om de kwaliteit van de wegen gaat. De reis door Oostenrijk duurt gemiddeld vier uur. Afhankelijk van uw bestemming in Hongarije, kunt u er voor kiezen om via Wenen of via Graz de Hongaarse grens over te gaan. De reis via Wenen gaat over de Oostenrijkse bergen. De reis via Graz is een mooie tunnelroute; een afwisseling van tunnels en vlakke wegen met prachtige panorama's. Voor deze tunnels betaald u extra tol. Het geld wat u betaald voor gebruik van deze tunnels, verrijdt u anders aan brandstof in de bergen rond Wenen. Met zware bepakking of aanhangwagen, is het ontspannen rijden op de tunnelroute.

Wanneer u met hulp van uw navigatiesysteem rijdt, zal deze u bijna altijd via Wenen laten rijden. Door in België of Nederland deze op Graz in te stellen, en ongeveer 50 kilometer vóór Graz uw bestemming wijzigt naar uw bestemming in Hongarije, leidt de navigatie u over deze tunnelroute.

De normale wegen in Slovenië zijn goed te berijden, waardoor een tol van 15 euro voor gebruik van de snelwegen te vermijden is.

In Hongarije zijn speciale snelwegen waar tol wordt geheven. Wanneer u afreist voor een bezichtigingsweek, zult u mogelijk te maken krijgen met de wegen M1, M6 en M7. Hiervoor dient u een elektronisch vignet te kopen; een zogenaamde Matrica. Vóór u een Hongaarse tolweg oprijdt worden deze aangeduid met de term Matrica.

Een Hongaars tolvignet koopt u bij benzinestations in Hongarije. De pompbediende vraagt het kenteken van de auto en deze wordt dan centraal geregistreerd bij het Hongaarse tolbureau. Als bewijs van deze registratie ontvangt u een bonnetje. Het is verstandig dit bewijs een jaar te bewaren. De controle van de tol gebeurt doormiddel van uw kenteken. U hoeft in Hongarije dus geen stickertje op uw raam te plakken.

Verblijf tijdens bezichtigingsweek

Wanneer u samen met ons op huizenjacht gaat in Hongarije, dient u ergens te verblijven en overnachten. In het algemeen is het verblijf bij Hongaren goedkoper dan bij Belgen of Nederlanders. Daarbij dient u in rekening te nemen dat Hongaren hele andere eisen stellen aan hun verblijf dan Belgen of Nederlanders. Desgewenst kunnen wij u kosteloos helpen bij het vinden van een goed en betaalbaar verblijf in Hongarije.

 

 
vliegen naar hongarije
Verkeersbord naar de luchthaven
 
 
treinreis hongarije
Treinstation in Hogarije
 
 
auto vignet
Tolwegen bord
 
 
hotel overnachting hongarije
Uitnodigende hotelkamer
 
 
Villa te Koop Kaposvar Hongarije
Grote betaalbare nieuwbouwwoning
 
 
balaton huis
Vlak bij het Balatonmeer
 
 
woonhuis kopen zuidwest hongarije
Grote boerderij voor leuke prijs
 
 
oud boerderijtje in hongarijeLeuke oude boerderij
 
 
zuid hongarije huisOpgeknapt Hongaars vakantiehuis
 

 

© Droomhuis Hongarije. Gebruik zonder schriftelijke toestemming is strafbaar. Zie Algemene Voorwaarden.